Paradicsomos zöldbab - télire is
sponsored links
Mind friss fogyasztásra, mind pedig üvegben való tartósításra kitûnõ ez a zöldbabfõzelék. Télen, akár valamilyen gyors fogásra, akár csupán nyáridézõ ízekre vágyunk, csak elõkapunk egy üveggel a kamrából, és már ehetjük is. De készíthetünk egy világos rántást is, és jól megtejfölözve vagy további paradicsomlével hígítva, felszaporíthatjuk. Szóval, sokféleképpen variálható, a lényeg, hogy minél több legyen belõle.:)
Paradicsomos zöldbab - fõzeléknek és télire
Hozzávalók: 1 kg sárga, laposhüvelyû vagy ceruzabab, 50 dkg hagyma, 50 dkg sárgarépa, 1 zöld paprika, 5-6 dl paradicsomlé vagy 50-60 dkg paradicsom, 1-2 cikk fokhagyma, kb. 1 dl olaj, só, bors, 1 csokor zellerzöld, 1 csapott teáskanál befõzési szalicil.
Elkészítése:
A babot megmossuk, végeit lecsipkedjük, és 2-3 cm-es darabokra tördeljük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a sárgarépát pedig tetszés szerint lereszeljük a nagylyukú reszelõn, vagy...