Paradicsomos v?r?slencse leves k?kusztejjel ?s curryvel
sponsored links
Nagy sikert arattam ezzel a nyaral?s ut?ni els? hazai f?zetemmel. Pik?ns, f?szeres, k?l?nleges ?zvil?g?, nem a megszokott cs?lk?s, tejf?l?s lencseleves (ami persze nem rossz!). Ebben a nagy melegben nagyon j?l esett ez a light-os, keleties ?z. A leves darabos ?llaga k?l?n?sen tetszett, nem p?r?s?ttettem (ha valakinek ?gy tetszik, persze, azt is lehet). Ak?r reggelire is aj?nlom...
Hozz?val?k 4-5 szem?lyre:
2 ek napraforg?olaj
1 fej v?r?shagyma (finomra apr?tva)
1 ek k?zepesen cs?p?s currypor
1/4 tk csilipehely
2 gerezd fokhagyma (apr?ra ?sszev?gva)
kb. 2 cm friss gy?mb?r (finomra felapr?tva)
15 dkg v?r?slencse (?t?bl?tve)
1 doboz darabolt, h?j?tlan paradicsom, kiss? felapr?zva (kb. 40 dkg)
4 dl k?kusztej
met?l?hagyma
s?, bors
Az olajat egy faz?kban felforr?s?tottam ?s a hagym?t folyamatos keverget?sek k?zepette puh?ra p?roltam. (Egy csipet s?val megsz?rtam, ?gy hamarabb ?sszeesik.)
Belesz?rtam gy?mb?rt ?s a fokhagym?t, majd kb. 1 perc m?lva megsz?rtam a curryporral ?s a csilipehellyel. K?zben szorgosan kavargattam.
A lencs?t is hozz?adtam, kevertem rajta egyet-kett?t ?s bele?nt?ttem a paradicsomot, majd tov?bbi 6 dl vizet. S?ztam, borssal megsz?rtam.
A k?kusztejet egy t?lba ?nt?ttem, egy habver?vel sim?v? vertem. 4-5 ev?kan?llal egy k?l?n t?lk?ra kivettem bel?le (ez j?het m?g a t?lal?skor a levesek tetej?re).
A marad?k k?kusztejjel fel?nt?ttem a levesemet ?s k?zepes l?ngon 15-20 perc alatt k?szre f?ztem. (J?, ha a lencsedarabok nem f?nek p?pp?, de puh?k.)
(Sz?ks?g eset?n, ha t?l s?r? lenne, 1-1,5 dl v?zzel ?rdemes fel?nteni.)
T?lal?skor t?lank?nt a levesre tehetj?k a f?lretett 1-1 ek k?kusztejet, vagy k?kuszjoghurtot ?s megsz?rhatjuk az ?sszev?gott met?l?hagym?val.
Felejthetetlen?l finom!
Hozz?val?k 4-5 szem?lyre:
2 ek napraforg?olaj
1 fej v?r?shagyma (finomra apr?tva)
1 ek k?zepesen cs?p?s currypor
1/4 tk csilipehely
2 gerezd fokhagyma (apr?ra ?sszev?gva)
kb. 2 cm friss gy?mb?r (finomra felapr?tva)
15 dkg v?r?slencse (?t?bl?tve)
1 doboz darabolt, h?j?tlan paradicsom, kiss? felapr?zva (kb. 40 dkg)
4 dl k?kusztej
met?l?hagyma
s?, bors
Az olajat egy faz?kban felforr?s?tottam ?s a hagym?t folyamatos keverget?sek k?zepette puh?ra p?roltam. (Egy csipet s?val megsz?rtam, ?gy hamarabb ?sszeesik.)
Belesz?rtam gy?mb?rt ?s a fokhagym?t, majd kb. 1 perc m?lva megsz?rtam a curryporral ?s a csilipehellyel. K?zben szorgosan kavargattam.
A lencs?t is hozz?adtam, kevertem rajta egyet-kett?t ?s bele?nt?ttem a paradicsomot, majd tov?bbi 6 dl vizet. S?ztam, borssal megsz?rtam.
A k?kusztejet egy t?lba ?nt?ttem, egy habver?vel sim?v? vertem. 4-5 ev?kan?llal egy k?l?n t?lk?ra kivettem bel?le (ez j?het m?g a t?lal?skor a levesek tetej?re).
A marad?k k?kusztejjel fel?nt?ttem a levesemet ?s k?zepes l?ngon 15-20 perc alatt k?szre f?ztem. (J?, ha a lencsedarabok nem f?nek p?pp?, de puh?k.)
(Sz?ks?g eset?n, ha t?l s?r? lenne, 1-1,5 dl v?zzel ?rdemes fel?nteni.)
T?lal?skor t?lank?nt a levesre tehetj?k a f?lretett 1-1 ek k?kusztejet, vagy k?kuszjoghurtot ?s megsz?rhatjuk az ?sszev?gott met?l?hagym?val.
Felejthetetlen?l finom!