Paradicsomos, uborkás falatkák
sponsored links
Egyszerû, mutatós és finom, nyári reggelekre :)
Hozzávalók (4 személy részére): 5 ? 6 nagy szelet kenyér, 4 nagy paradicsom, 1 nagy uborka, 5 ? 6 cikk fokhagyma, só, kis csokor lila és zöld bazsalikom, 5 ? 6 evõkanál olívaolaj.
Elkészítése: A paradicsomot és az uborkát megmossuk, apró kockákra vágjuk. A fokhagymát áttörjük, a bazsalikomot finomra aprítjuk. Az áttört fokhagymát és a finomra aprított bazsalikomot a paradicsomhoz adjuk, sózzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, jól összeforgatjuk. A kenyerekbõl süteménykiszúró formával kis virágokat szaggatunk, megpirítjuk grillen, a kályha tetején vagy akár kenyérpirítóban. A megpirult kenyérvirágokat megcsepegtetjük olívaolajjal, ráhalmozunk egy ? egy teáskanállal a paradicsomos salátából. Azonnal tálaljuk.
Megjegyzés: A kenyérmaradékokat se dobjuk el, azt is pirítsuk meg, tunkoljuk ki vele a saláta hátramaradt levét.