Paradicsomos, uborkás bulgur
sponsored links
Paradicsomos, uborkás bulgur
20 dkg bulgur (1 pohár)
350 dl víz (1,5 pohár)
só
10 dkg koktélparadicsom
2 szál újhagyma
1 darab kígyóuborka
1 db csilipaprika
1 citrom leve
2 evõkanál paradicsomszósz
6 evõkanál olívaolaj
só, frissen õrölt bors
Elkészítés:
- Készítsük el a bulgurt. Egy lábasban forraljuk fel a vizet, tegyünk bele egy kis sót. Adjuk hozzá a bulgurt, keverjük el. Forraljuk fel, majd vegyük le a tûzrõl. Hagyjuk állni 20 percig, amíg a bulgur felszívja a vizet és megpuhul. Ezalatt készítsük el a zöldségeket.
- A paradicsomokat vágjuk negyedekre, az újhagymát karikázzuk fel, az uborkát vágjuk kockákra, a csilit aprítsuk fel. Keverjük össze a zöldségeket bulgurral.
- Az öntethez keverjük össze a citrom levét és a paradicsomszószt, az olívaolajat. Sóval, borssal ízesítsük, majd öntsük a bulgurhoz. Forgassuk össze és tálaljuk.