Paradicsomos-túrós torta.
sponsored links
Bizony már elég régen jelentkeztem új recepttel, persze nehogy azt gondoljátok, hogy elment a kedvem a fõzéstõl, mert errõl szó nincs. Éppen csak a nyár utolsó heteit, napjait, pihenéssel töltöttem. Ebbe a számomra rövidke idõbe azért belefért egy motorcsónakos vízitúra a Dunán, néhány csodálatos nap a Horvát tengerparton, és egy szeletke Szlovénia is. Most pedig újult erõvel, feltöltõdve, és tele energiával térek vissza a fakanál mellé. Bevallom nagyon hiányzott a sütés-fõzés, és már alig várom hogy megoszthassam veletek a saját receptjeimet, vagy mint éppen most a GoodFood magazinból ellesett, egyszerû, és nagyon finom paradicsomos-túrós tortát. Az elmúlt napokban bizony felhagyva a megszokott étkezési szokásainkkal kicsit talán többet is ettem a kelleténél, na meg a finom süteményeknek, fagylaltoknak sem tudtam ellenállni, így most pont egy ilyen könnyû kis ebédre vágytam. Mondhatom most sem csalódtam a receptben, mert nemcsak finom, de igen laktató is volt. Eredeti recept szerint 26 cm-es tortaformában készült, de én inkább piteformába sütöttem meg, de ez már csak ízlés kérdése, az ízén semmit nem változtat.
Hozzávalók 25 x 10 x 7 cm-es sütõformához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj ...