Paradicsomos töltött káposzta (paleo)

2017-05-12

sponsored links



Ez most a fagyasztóból elõkapott, még az itt található kapros hagymaszósszal készült káposzta tekercs maradék felhasználás volt csupán, mert jól fagyasztható, így nagyobb mennyiséget is bátran készíthetünk belõle. Adagonként fagyasztva bármikor gyorsan tudunk belõle valamit improvizálni. A töltött káposztákat én sütés után fagyasztottam, szósz nélkül. Belsõségek (összességében 1-1,2 kg) felhasználására jó ez a recept, persze akár darált húsból is el lehet készíteni, akkor a húst érdemes lepirítani mielõtt a káposztalevélbe töltjük.

Hozzávalók:

1-2 dl húsleves
1 káposzta
1 sertés szív
1 sertés nyelv
1 sertés lép
1 sertés vese
fél sertés tüdõ 
2 babérlevél 
egész bors
2 vöröshagyma
2 evõkanál zsír
majoránna
pirospaprika
törött bors

a mártáshoz:
7,5 dl sûrû natúr paradicsomlé
eritrit ízlés szerint
törött bors

a körethez:
80 dkg édesburgonya (nálam most fehér)
törött bors

Az elõkészített belsõségeket az egyik hagymával, a babérlevéllel, 10-12 szem borssal és a sóval bõ vízben megabáljuk (puhára fõzzük). Ledaráljuk. Hozzáadjuk a csomagolásán elõírt módon elõkészített rizs alakú tésztát és a zsírban lepirított, finomra vágott másik hagymát. Ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával és majoránnával. A káposzta torzsáját kivágjuk és az abálében szintén puhára fõzzük. Ha megfõtt leveleire szedjük. Beletöltjük a belsõséges darálékot. Tekercsekké formázzuk. Tûzálló tálba rakosgatjuk. Felöntjük húslevessel. 175 fokos sütõben addig sütjük, amíg a káposzta tekercsek teteje kissé megpirul. A mártás hozzávalóit összekeverjük. A káposztára locsoljuk és annyi idõre, amíg a szósz is átforrósodik visszatesszük a sütõbe. Sós vízben fõtt, törött borssal ízesített édesburgonyával kínáljuk.


A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!


Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s