Paradicsomos töltött káposzta
sponsored links
Mifelénk általában kétféle töltött káposztát szokás készíteni: a paradicsomosat, és - nyilvánvaló - a nem paradicsomosat. A kettõ közötti jó nagy különbséget nem is a paradicsomossága adja, hanem az, hogy friss avagy savanyú káposztából készítik-e. A paradicsomosat friss káposztából szokás, a másikat pedig savanyúból. Én nem szoktam töltött káposztát fõzni, vagy ha mégis, az biztos valamilyen lájtos fajtája: kevésbé zsíros húsból vagy húsmentesen. Karácsonykor nem is volt nálunk töltött káposzta eddig csak egyszer, most mégis úgy döntöttem, hogy az is készül. Hagyományos ízû, paradicsomos, mégis egy fokkal lájtosabb a szokásosnál. Nagyon finom lett.
Paradicsomos káposzta friss káposztából
Hozzávalók: 2 kisebb fej káposzta, kb. 1,2 kg darált csirkehús, kb. 50 dkg kolbászhús (vagy darált disznóhús), 15 dkg rizs, 2 közepes hagyma, kevés olaj, só, bors, 2 evõkanál paprikalekvár, 4-5 evõkanál ecet, 1/2 l natúr paradicsomlé, kis ...