Paradicsomos-tejfölös kapros tökfõzelék sült sertéskarajjal

2017-08-09

sponsored links

Paradicsomos-tejfölös kapros tökfõzelék sült sertéskarajjal


Tökfõzeléket már többféle variációban tettem fel, de paradicsomosat még nem.

Hozzávalók:


  • 1 db kisebb tök
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kapor
  • ecet
  • õrölt fekete bors
  • cukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 doboz (70 gr) paradicsom-
    sûrítmény
  • olaj
  • 2 szelet csontos sertéskaraj (30 dkg)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom

Elkészítés:


A hús széleit bevagdosom, gyengén kiklopfolom, sózom borsozom, nyomok rá fokhagymát, locsolok rá olajat.


A hagymát és a fokhagymát aprítom, a tököt meghámozom, a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom, a kaprot felvágom.

Olajon megfonnyasztom a hagymát, s a fokhagymát, hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot. Fõzöm. Amikor már puha, öntök bele tejfölt és paradicsompürét, összekeverem.

Közben a húst gyorsan - kb.15 perc alatt - megsütöttem a félbevágott paradicsommal együtt.

Tálaláskor a tányérba merek tökfõzeléket, ráteszek egy szelet sült húst, rajta paradicsommal.





Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/08/para...

sponsored links

Keres?s