Paradicsomos sült pennetészta
sponsored links
Hozzávalók:
40 dkg pennetészta
2 db csirkecombfilé
30 dkg kolbász
1 db piros kaliforniai paprika
1 db mozarella sajt
2 doboz paradicsomkonzerv (hámozott, darabolt)
2,5 dl tejszín
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
kb. 10-15 dkg kemény sajt (nálam Gouda)
só, bors, csili
bazsalikom,oregano
csipetnyi kristálycukor
olaj
A hagymát teflonserpenyõben kevés olajon kicsit megpároltam, hozzáadtam a felkockázott csirkecombfilét, sóztam, borsoztam, hirtelen megpirítottam, majd hozzáadtam a felaprított fokhagymát és a felkockázott kobászt, végül a kis kockákra vágott paprikát.
Egy másik lábasban összeforraltam a paradicsomkonzerveket és a tejszínt, fûszereztem bazsalikommal, oreganoval, pici sóval, csipetnyi kristálycukorral, csilivel.
Közben sós vízben kiföztem a pennetésztát,leszûrtem.
A paradicsomos szószt, a kolbászos keveréket és a pennét összekevertem, hozzáreszeltem a mozarellát is. Egy enyhén kiolajozott, mélyebb kerámiasütõtálba pakoltam, a tetejére kemény sajtot reszeltem (Gouda). 180 fokos elõmelegített sütõben kb fél órát sütöttem,míg a sajt szép aranybarnára pirult.