Paradicsomos-spárgás kenyérsaláta
sponsored links
A kenyérsaláta az olaszok (toszkánok) remek találmánya a már kissé szikkadt kenyér hasznosítására. Ezúttal egy egyszerû paradicsomos-spárgás változatot készítettem.Természetesen a hozzávalókat tetszés szerint variálhatjuk, adhatunk hozzá olívabogyót, salátaleveleket, hagymát, paprikát, szardellát. Kinek mi tetszik. Bármilyen szikkadt kenyeret használhatunk, de azt javaslom, hogy lehetõség szerint kovászos (tömörebb) kenyérbõl készítsük a salátát. Aki rusztikusabb hatást szeretne elérni, ne vágja, hanem kisebb darabokra tépdesse a kenyeret. A következõk szerint készítettem:
Hozzávalók 4 adaghoz:
40 dkg szikkadt (lehetõleg kovászos) kenyér
4-6 db paradicsom
20 dkg csúcs felõli elõfõzött spárgasíp
1 nagy csokor petrezselyemzöld
10 dkg füstölt szalonna ...