Paradicsomos-spenótos csicseriborsó-fõzelék
sponsored links
A csicseriborsó nagyon egészséges élelmiszerünk, mégis keveset fogyasztjuk. Fõleg falafelben szoktuk enni, vagy hummuszt készítünk belõle. Most egy fõzelék-féle receptjét hoztam.
2-3 ek. olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg csicseriborsó
150 gr paradicsompüré
kb. 0,5 l víz
3 tk. római kömény
2 babérlevél
4 levél spenót
himalaya só - ízlés szerint
xilit, citromlé ízlés szerint
Elkészítés:
A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk, majd háromszoros, sós, majorannás vízben megfõzzük. Közben olaj és víz keverékén apróra vágott hagymát párolunk, erre tesszük - 5 ek. kivételével) a fõtt csicseriborsót, fûszerezzük, hozzáadjuk a paradicsomsûrítményt és a vizet, illetve az apró kockákra vágott spenótot. Amíg összeforr, a kivett csicseriborsót egy kevés vízzel, citromlével összeturmixolunk. Ezt keverjük hozzá sûrítésként a fõzelékhez. Melegen tálaljuk.