Paradicsomos pirított karfiol
sponsored links
Most még van, és finom a paradicsom. Használjuk hát ki, tegyük minél több ételbe!
Paradicsomos pirított karfiol
Hozzávalók 2-3 személyre: 5 dkg hajszálvékony császárszalonna, 80 dkg karfiol, 2-3 paradicsom, 5-6 cikk fokhagyma, 1 kisebb csípõs paprika, 5-6 szardella (ajóka - elhagyható), 4-5 evõkanál olívaolaj, 1 evõkanál fehérborecet, só, bors, 1 kis csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: Egy edényben szárazon megpirítjuk a császárszalonnát, majd konyhai papírtörlõre szedjük, és félreteszsük. A zsiradékra ráöntjük az olajat, és rádobjuk a jól megmosott, kis rózsákra szedett karfiolt, illetve a finomra aprított csípõs paprikát. 2-3 evõkanálnyi vizet öntve egyszerre hozzá, lefedve, gyakran megkavarva, illetve a vizet folyamatosan pótolva 8-10 perc alatt roppanósra pároljuk. Hagyjuk, hogy az összes folyadék elpárologjun, illetve a karfiol kissé meg is piruljon. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, illetve fokhagymát, rálocsoljuk az ecetet, megsózzuk, megborsozzuk, és néha megkavarva néhány percig együtt pároljuk még. Ha elkészült, elkavarjuk benne a szardellát, illetve megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, és a félretett ropogós császárszalonnával tálaljuk.