Paradicsomos-parmezános padlizsán
sponsored links
Csupa "p" betû ez az étel. :) Egy nagyon egyszerû vegetáriánus fogás, ami hihetetlenül ízletes. Az egyetlen macera vele, hogy a padlizsánszeleteket meg kell sütni, de bõven kárpótol a belefektetett munkáért az íze.
Hozzávalók:
1 nagy vagy 2 kisebb padlizsán
10 dkg parmezán sajt
20 g kókuszolaj
1 doboz paradicsomkonzerv (450 g-os és egyben vannak benne a paradicsomok)
2 gerezd fokhagyma
A padlizsánt felszeleteljük és alaposan besózzuk. Állni hagyjuk, hogy kicsöpögjön a keserû leve. Utána leöblítjük, egy konyharuhán vagy papírtörlõkön leszárítjuk. Adagokban a kókuszolajon mindkét oldalukat megsütjük. Tepsibe rendezzük a szeleteket, megszórjuk a reszelt parmezán sajttal. A paradicsomkonzervet elturmixoltjuk a fokhagymával, picit sózzuk és ráöntjük a padlizsánszeletekre. 200 fokon 20 percig sütjük.
Finom krémes, paradicsomos. Én minden nélkül ettem, de szerintem finom kuszkusszal vagy rizzsel is.