Paradicsomos-paprikás mártásban sült hal - Plachie de pe?te

2017-10-31

sponsored links




Hozzávalók 4 személyre: 12 szelet tõkehal, 1 hagyma, 3 kápia paprika, 4 dl aprított konzervparadicsom, 2,5 dl fehérbor, 1 dl olaj, só, bors, zellerzöld.


Elkészítése: A halszeletek mindkét felét sózzuk, borsózzuk, letakarjuk és 30 percig állni hagyjuk. Az olajat egy mélyebb serpenyõben melegedni tesszük, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, megsózzuk és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a szintén vékony szeletekre vágott paprikát és együtt sütjük tovább. Mikor a paprika is puhulni kezd, rátöltjük a paradicsomot, a bort, 1 dl vizet, sózzuk, borsózzuk és nagy lángon 2-3 percig forraljuk. A mártás felét tepsibe vagy hõálló tálba tesszük, ráhelyezzük a halszeleteket, majd rátöltjük a megmaradt mártást. Forró sütõben, 25-30 percig sütjük. Puliszkával tálaljuk.



Plachie de pe?te

Ingredientepentru 4 persoane: 12 rondele de merluciu, 1 ceapã, 3 ardei kapia, 400 ml ro?ii mãrun?ite din conservã, 250 ml ml vin alb, 100 ml ulei, sare, piper, frunze de ?elinã, zeamã de lãmâie.

Prepararea: Rondelele de merluciu se asezoneazã cu sare ?i piper, se acoperã ?i se pun deoparte 30 minute. Într-o tigaie mai adâncã  se înãbu?ã în ulei ceapa feliatã, se asezoneazã cu sare. Când ceapa devine sticloasã se adaugã ardeii tãia?i julien ?i se înãbu?ã împreunã în continuare. Când ardeii încep sã se înmoaie se adaugã ro?iile, se toarnã vinul ?i cca. 100 ml apã, se presarã piper ?i se fierbe 2-3 minute la foc mare. Jumãtate din sos se toarnã într-o tavã termorezistentã, se pun rondelele de pe?te ?i se acoperã cu restul de sos. Se intorduce în cuptorul fierbinte pentru 25-30 minute. Se serve?te cu mãmãligã ?i zeamã de lãmâie. 

Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2017/10/pa...

sponsored links

Keres?s