Paradicsomos padlizsános csirkemell karfiolrizzsel (paleo)
sponsored links
Gyorsan összeállítható ebéd ötlet. Ezúttal, mivel a lányok nem szeretik a padlizsánt csak két fõre készítettem.
Hozzávalók 2 fõre:
1 egész csirkemell csont nélkül
1 padlizsán
5 dkg éven túl érlelt cheddar
14 dkg sûrített paradicsom
1 gerezd fokhagyma összezúzva
szárított bazsalikom
szárított kakukkfû
szárított rozmaring
törött bors
só
a körethez:
fél karfiol
1 vöröshagyma
2-3 evõkanál zsír (mindegy milyen)
törött bor
só
A csirkemellet és a padlizsánt egyforma kockára vágjuk. Összeforgatjuk a sûrített paradicsommal és a fûszerekkel. Tûzálló tálba tesszük. Megszórjuk a lereszelt sajttal. 175 fokos sütõben addig sütjük, amíg a sajt szépen rápirul. Karfiolrizzsel kínáljuk, amihez az apróra vágott vöröshagymát, csipetnyi sóval üvegesre fonnyasztjuk a zsíron. Hozzáadjuk a késes aprítóban rizs szem nagyságúra aprított karfiolt. Sózzuk, borsozzuk. Készre pároljuk.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!