Paradicsomos padlizsánkrémleves

2012-08-02

sponsored links


Lányaim zöldséglevest kértek ebédre. S bár tudtam, hogy õk nem ilyesmit értettek zöldségleves alatt, azért bíztam benne, hogy nem lesz gond. Meg is ették, bár a színe eléggé fura volt nekik. Én nagyon szerettem, és a férjem is szívesen ette. Kicsi, éppen 4 tányérra való adag lett belõle.

Paradicsomos padlizsánkrémleves zsályával és bazsalikommal

Hozzávalók: 1 közepes padlizsán (30-35 dkg), 1 hagyma, 4-5 cikk fokhagyma, 2-3 paradicsom vagy 1,5 dl paradicsomsûrítmény, 1 maréknyi szárított zöldség (házi ételízesítõ), 1,5 dl tejszín, só, citromlé, szárított, morzsolt zsálya- és bazsalikomlevél (vagy persze, friss, de nekem már nem volt); a tálaláshoz: pirított mandulaszilánk, olívaolaj.

Elkészítése: A padlizsánt meghámozzuk, kockára vágjuk, majd tésztaszûrõbe tesszük, és alaposan besózzuk. Félretesszük, és állni hagyjuk. Felforralunk kb. 1 l vizet, beledobjuk a csíkokra vágott hagymát, a fokhagymacikkeket, a szárított ...

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2012/08/p...

sponsored links

Keres?s