Paradicsomos padlizsánkonzerv
sponsored links
Hozzávalók: 2,5 kg padlizsán(hosszú és vékony darabok), 2 kg paradicsom, 1 kötés petrezselyemzöld, 1 kötés zellerzöld, 1 fej fokhagyma, jódmentes só.
Elkészítése: A padlizsánt meghámozzuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk, lesózzuk és 10-15 percig állni hagyjuk, majd a levét lecsöpögtetjük. A paradicsomot megmossuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A zöldfûszereket megmossuk, apróra vágjuk, a megpucolt fokhagymát pedig szeletekre. 2 l vizet 1 evõkanál sóval felforralunk, 2-3 rendben beletesszük a padlizsánszeleteket és 2 percig fõzzük, majd szûrõkanállal kiszedjük és lecsöpögtetjük. A paradicsom és padlizsánszeleteket tiszta, csírátlanított befõttesüvegekbe rétegezzük, minden sort enyhén megsózunk és megszórjuk zöldfûszerrel, helyenként 1-1 szelet fokhagymát teszünk. Rácsavarjuk a fejtetõket és 30 percig vízben dunsztoljuk. Télen padlizsános muszakához vagy lecsóhoz használhatjuk.