Paradicsomos padlizsán muszaka
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 3 padlizsán, 50 dkg darált hús, 80 dkg érett paradicsom, 1 hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, olaj, só, bors, bazsalikom és petrezselyemzöld.
Elkészítése: A padlizsánokat meghámozzuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk, lesózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát meg a darált húst és álladó kavarás mellett kb. 5 percig dinszteljük. A végén sózzuk, borsózzuk és megszórjuk az apróra vágott zöldfûszerek felével. A padlizsánszeletekrõl felitatjuk a levet, kevés olajon, 1-1 percig mindkét felükön megsütjük. A paradicsomokat 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Egy olajjal kikent tepsibe egy rend padlizsánt teszünk, rá egy rend darálthúsos keveréket, majd befedjük paradicsomszeletekkel és megszórjuk a megmaradt zöldfûszerkeverékkel. Addig folytatjuk a rétegezést, míg a hozzávalók elfogynak. Forró sütõben 30-35 percig sütjük.