Paradicsomos-padlizs?nos-paprik?s bulgur

2022-12-07

sponsored links


Egy s?t?ben s?lt bulgur receptre akadtam p?r hete, de egy h?napja is volt m?r. Mivel s?tve minden sokkal finomabb, ?s bulgurt m?g csak f?zve csin?ltam, nagyon k?v?ncsi voltam, hogy milyen lesz. Nem is csal?dtam, a legfinomabb bulgur lett, amit eddig k?sz?tettem, viszont a receptet valahogy siker?lt elkevernem. Elfelejtettem lementeni, ?s nagyon sajn?ltam volna, ha nem tal?lom meg, de szerencs?re a h?gomnak m?g akkor frissen tov?bb k?ldtem, aki most a seg?ts?gemre sietett, ?s visszak?ldte nekem. K?sz?net ?rte neki, ?s Limar?nak is.
A recepten csak annyit v?ltoztattam, hogy paprik?t is tettem bele, a kisl?nyom miatt, akinek most ez a kedvence, egy?bk?nt meg nagyon j?l passzol bele.

Hozz?val?k:
- A bulgurhoz:
  250 g bulgur
  4 dkg vaj
  500 g padlizs?n (2 nagyobb padlizs?n)
  250 g paradicsom (h?mozott, konzerv is j?)
  1-2 piros h?s? paprika
  1 k?zepes fej hagyma
  1-2 gerezd fokhagyma
  1 csokor petrezselyem apr?tva
  2-3 ev?kan?l ol?vaolaj
  1 dl tejsz?n
  100 g reszelt sajt
  s?, (cayenne bors)
- Az ?ntethez:
  joghurt
  friss bazsalikom
  borsikaf?

Elk?sz?t?s:
A bulgurt a vajon megpir?tjuk, fel?ntj?k k?tszeres mennyis?g? v?zzel, majd 5-10 perc f?z?s ut?n levessz?k a t?zr?l ?s fed? alatt tov?bb puh?tjuk ?s h?lni hagyjuk.
Az apr?ra v?gott hagym?t, fokhagym?t ?s a kb. 1-1,5 cm-es kock?kra v?gott padlizs?nt, olajon, kis l?ngon kevergetve kb. 20 percig p?roljuk. Az utols? 5 percben hozz?adjuk a hasonl? m?ret?re darabolt paprik?t, v?g?l a kock?ra v?gott paradicsomot is beleforgatjuk.
A bulgurhoz hozz?keverj?k a p?rolt z?lds?geket, a sajtot, a tejsz?nt, a petrezselymet, s?zzuk ?s borsozzuk.
Egy magasabb fal? tepsibe kanalazzuk, hideg s?t?be tessz?k, 180 fokon kb. f?l ?ra alatt megs?tj?k. Bazsalikomos joghurttal t?laljuk.


Folytats a blogon ... izharmonikus.blogspot.com/2022/12/par...

sponsored links

Keres?s