Paradicsomos-oregánós csirkemell sütõzacskóban
sponsored links
- Azt tudtátok, hogy én mindenkinél elõbb ébredtem fel? - rendszeresen ezzel a beköszönõ mondattal érkezik a konyhába a jóízû alvás nyomait magán viselõ ürgeszemû kisfiam a nyári reggeleken, amikor mi már többnyire túlvagyunk a reggelin, és épp a napi (elektronikus) sajtó átböngészésével, a harmadik bögre tea megivásával, kellemes fecserészéssel vagyunk elfoglalva, miután felkelésünk után kiságyában elõször is betakargattuk édesen alvó dedünket és úgy döntöttünk, hadd aludjon még. Leánykánk amúgy is be szokta jelenteni ágyban olvasási szándékát. Amikor rámutatunk arra a tényre, hogy a körülmények ennek némiképp ellentmondani látszanak, hevesen tiltakozik.
Ennél is meglepõbb unokahúgom kijelentése, miszerint õ sohasem alszik. Bár ebben lehet valami logika, elvégre, amire vissza tud gondolni, akkor mindig ébren van.
A kisfiam barátja is magabiztosan állította, hogy õ pontosan tudja, hogy mi fog történni a filmben, amit életében elõször látott nálunk.
Szeretem, amikor a képzelet még annyira élénk, hogy tökéletesen valóságos az elképzelt világ.
Az úgy volt, hogy szomszédasszonyom gombatrágyával készítette elõ a talajt a veteményesében és ez olyannyira jó megoldás, hogy rengeteg zöldség termett nála. Így mi is kaptunk egy nagy tál paradicsomot. A csodaszép arany és piros lampionparadicsomoknak nem lehet sem fõve, sem nyersen ellenállni!
Hozzávalók ...