Paradicsomos-olívás-parmezános penne

2012-04-03

sponsored links



Igen, eltûntem. Méregtelenítõ kúrába fogtam, és eléggé meg volt kötve a kezem. A reggelim egyszerû gabonakása volt, az ebédemet Gittáéktól rendeltem, vagy salit ettem. A vacsora sem volt túl fantáziadús :-) És rengeteget ittam, úgyhogy a napi 5x keveset is alig bírtam emiatt megenni. A gasztro magazinokat persze vettem, csorgattam a nyálam, és jó hosszú lista kerekedett a kipróbálandó kajákból :-)

Ezt a tésztát múlt héten agyaltam ki, de akkor még ajánlott volt a gluténmentes étkezés (nem volt tilos, de mivel csurrant-cseppent a hét folyamán, nem akartam ezt egy tál tésztával megfejelni :-D). Lejárt a tilalom, ma nem volt vacsink, és akkor beugrott... Menet közben még alakult a recept, a végeredmény pedig isteni lett. 

Parmezán sajtot ezelõtt egyszer ettem, akkor nem ízlett. De az elmúlt hónapokban annyi receptben láttam, gondoltam, csak nem lehet az olyan rossz ;-) Úgy voltam vele, nem adom fel, megkóstolom megint, hátha most... Az elsõ próbálkozásom 14-15 évesen történhetett, azóta változott annyit az ízlésem (ergo bõven megöregedtem :-D), hogy most megint nekiugrottam. Nem hiába ;-)

A sárgadinnyével egyébként ugyanígy voltam. Egyszerûen nem bírtam megenni. Ez óriási hiba volt, ugyanis közeli rokonainknak dinnyeföldje van, tehát kilószámra adtak volna - ha szeretjük. De nem volt oda érte a családból senki. Én nem adtam fel, minden évben megkóstoltam, hátha most, de nem... Aztán egyszer, 20-21 évesen (nemrég :-D) megkívántam. Vettem. Ízlett. Fogalmam sincs, mi történt. Ezért nem adtam fel a parmezánt sem, csak azért, mert egyszer pórul jártam vele.

Na, a fecsegést bepótoltam az elmúlt pár hétre, jöjjön végre a recept :-)

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... kincsesbarlang.blogspot.com/2012/04/p...

sponsored links

Keres?s