Paradicsomos-mézes oldalas, hasselback burgonyával
sponsored links
Holnap pont oldalast készülök sütni, de most a gyorsaság kedvéért maradok a jó öreg hagyományos módont, simán fokhagymával megtûzdelve és sóval, borssal megszórva, mellé pedig habos burgonyapürét készítek. Viszont, akinek van ideje, ebben a formában szerintem még finomabb. Õszintén ezt már hónapokkal ezelõtt fotóztam, de valahogy elveszett a többiek között, úgyhogy kicsit késve, de szerintem õsz felé közeledte válik inkább csak alkalmassá ez a recept. Nyáron legalábbis kevésbé kívánjuk a zsírosabb ételeket.
Paradicsomos-mézes oldalas, hasselback burgonyával
Hozzávalók 4 személy részére
1 kg oldalas
1 konzerv paradicsom
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 dl ketchup
1/2 dl almaecet
2 nagy evõkanál méz
50 ml olaj
2 teáskanál morzsolt bazsalikom
2 teáskanál morzsolt majoránna
só
frissen õrölt bors
a burgonyához:
8 kisebb sárga burgonya
4 dkg vaj
1 teáskanál morzsolt kakukkfû
1 teáskanál morzsolt rozmaring
1/2 kávéskanál õrölt szerecsendió
1/2 kávéskanál õrölt fehérbors
1/4 kávéskanál õrölt feketebors
só
Elkészítés:
Az oldalast sózom és borsozom, majd egy jénai tepsibe helyezzük. Maradhat egészben, de fel is darabolhatjuk. A pác hozzávalóit késes robotgépbe tesszük és krémesre aprítjuk és az oldalasra öntjük. Alufóliával lefedve, elõmelegített 180 fokos sütõbe helyezzük és 1,5 óra alatt puhára pároljuk. A burgonyákat alaposan megmossuk, mélyen és sûrûn beirdaljuk és megsózzuk. A vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a fûszereket és egy ecset segítségével bevisszük a burgonya "szeletek" közé. Elõmelegített 180 fokos sütõbe 40-45 perc alatt készre sütjük.
Amennyiben van lehetõségünk és akkora sütõnk, a hús sülési idejének a felénél betehetjük a burgonyát mellé, így egyszerre elkészül. Ha nincs, akkor alufólia alatt melegen tartjuk addig az oldalast.
Friss salátával is tálalhatjuk!
Paradicsomos-mézes oldalas, hasselback burgonyával
Hozzávalók 4 személy részére
1 kg oldalas
1 konzerv paradicsom
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 dl ketchup
1/2 dl almaecet
2 nagy evõkanál méz
50 ml olaj
2 teáskanál morzsolt bazsalikom
2 teáskanál morzsolt majoránna
só
frissen õrölt bors
a burgonyához:
8 kisebb sárga burgonya
4 dkg vaj
1 teáskanál morzsolt kakukkfû
1 teáskanál morzsolt rozmaring
1/2 kávéskanál õrölt szerecsendió
1/2 kávéskanál õrölt fehérbors
1/4 kávéskanál õrölt feketebors
só
Elkészítés:
Az oldalast sózom és borsozom, majd egy jénai tepsibe helyezzük. Maradhat egészben, de fel is darabolhatjuk. A pác hozzávalóit késes robotgépbe tesszük és krémesre aprítjuk és az oldalasra öntjük. Alufóliával lefedve, elõmelegített 180 fokos sütõbe helyezzük és 1,5 óra alatt puhára pároljuk. A burgonyákat alaposan megmossuk, mélyen és sûrûn beirdaljuk és megsózzuk. A vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a fûszereket és egy ecset segítségével bevisszük a burgonya "szeletek" közé. Elõmelegített 180 fokos sütõbe 40-45 perc alatt készre sütjük.
Amennyiben van lehetõségünk és akkora sütõnk, a hús sülési idejének a felénél betehetjük a burgonyát mellé, így egyszerre elkészül. Ha nincs, akkor alufólia alatt melegen tartjuk addig az oldalast.
Friss salátával is tálalhatjuk!