Paradicsomos mártogató

2017-10-02

sponsored links







A paradicsomot kimondottan szeretem, ha meg van fõzve, és elsõsorban fõtt tésztával szoktam összekeverni. Fõleg bolognai ragunak készítem, de újabban a húsmentes változatát is sûrûn szoktam csinálni, szintén bolognai módra. Ezt a mártogatót quesadillas mellé tálaltam fel, de tortillacsipszhez is tökéletes, ahogy most a képeken is látható. :)




 
Hozzávalók 2 személyre:

40 dkg darabolt paradicsomkonzerv
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 dkg vaj
1 tk. morzsolt korianderlevél
õrölt római kömény
õrölt fekete bors

1 tk. cukor (elmaradhat, ha a paradicsom elég édes)
pár csepp frissen facsart zöldcitromlé

elkészítés:

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk, a felforrósított vajon pirulásig sütjük, majd az aprított fokhagymát is hozzáadva, további 1 percig sütjük.
  2. Rátesszük a paradicsomot, hozzáadjuk a koriandert, a római köményt, a borsot, a sót, és kb. 5 perc alatt puhára fõzzük.
  3. A paradicsomdarabokat egy evõkanál hátával szétnyomkodjuk, és ha szükséges, cukorral utánaízesítjük.
  4. A mártást hagyjuk langyosra hûlni, majd tortillacsipsz vagy quesadillas mellé kínáljuk.
 Tipp:
  • Konzerv paradicsom helyett friss paradicsommal is elkészíthetjük. Ebben az esetben 3 nagy paradicsomot számoljunk ? meghámozva és kivéve belõle a magokat, ill. a leves rész ?, és adjunk hozzá 1 kis doboz sûrített paradicsomot is.
  • A mártogatót fõtt tésztával is elkeverhetjük, vagy meleg szendvicsre is tehetjük.










Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2017/10/parad...

sponsored links

Keres?s