Paradicsomos-mozzarellás quiche és sárga gévagomba
sponsored links
Egy kedves ír ismerõsünk jött hozzánk vacsorára pár napja, akkor készítettem ezt a quiche-t. A quiche-ben az a szuper, hogy melegen, langyosan és hidegen is finom, sõt, még másnap is, így nem kell olyan pontosan idõzíteni a tálalását, mint pl. a pizzáét, ami csak frissen az igazi (bár szerintem egy igazán jó margherita pizzánál tulajdonképpen semmi sem finomabb). Ennek a quiche-nek az eredeti receptje egy 2007-es TV Paprika Magazinban található, kicsit persze átvariáltam a hangulatom és a rendelkezésre álló hozzávalók szerint, így került bele egy kis olasz szalámi is (Salamella Romana, az Aldiban kapható, és igazán jó minõségû), viszont kihagytam belõle az eredeti receptben szereplõ vöröshagymát és fekete olajbogyót.
A sárga gávagomba egyrészt azért került mellé, mert vendégünkrõl tudtam, hogy nagyon szereti a különbözõ gombákat, másrészt mert itt az ideje elfogyasztani a mélyhûtõbõl a tavalyi dolgokat, a sárga géva tavasszal terem, talán hamarosan szedhetek újra, akkor majd lesznek még gévagombás receptek a blogon.
Hozzávalók:
A tésztához: 25 dkg liszt (nálam félig teljes kiõrlésû), 12,5 dkg vaj, 1 tojás, egy csipet só (+ nekem a tk. liszt miatt kellett 2 ek hideg víz is a tésztába)
A töltelékhez: ...