Paradicsomos, mozzarellás csirkeraguval töltött gömbcukkini
sponsored links
A múlt hétvégén kint voltam a hajnali piacon és nem tudtam ellenállni ezeknek a kis gömbcukkiniknek, ráadásul a néni, akitõl vettem olyan kedvesen kínálta és nagyon messzirõl, vidékrõl hozta. Éterien zsengék voltak, így valami igazán könnyed, nyárias tölteléket terveztem, amit az itthon fellelhetõ alapanyagokból kreáltam végül hozzá. Színes, zöldséges rizzsel kínáltam, de a köret akár el is hagyható, mert önmagában is finom, laktató, ez esetben maga a zöldség szolgáltatja a köretet is. Esetleg egy fûszeres paradicsom mártást tudnék még elképzelni mellé. Készíthetõ húsmentesen is, mindenhogyan mutatós, egészséges fogás.
Paradicsomos, mozzarellás csirkeraguval töltött gömbcukkini
Hozzávalók:
- 4 közepes gömbcukkini
- 1 egész csirkemellfilé
- 1 vöröshagyma
- 2 g fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 1 mozzarella
- 5 dkg reszelt trappista
- néhány szem koktélparadicsom
- 2-3 paradicsom (a tetejére)
- só
- bors
- oregánó
Elkészítése:
- A sütõt 200°C-ra elõmelegítjük.
- A cukkinik kalapját levágjuk, belsejét kikaparjuk, félretesszük.
- A paradicsomokat és a mozzarellát apró kockákra vágjuk.
- Kevés olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymákat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, mikor már illatos, rádobjuk a darált csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, kicsit lepirítjuk.
- Hozzáadjuk a cukkinibelet, kevergetve tovább sütjük.
- A felaprított paradicsomot és mozzarellát is belekeverjük, fûszerezzük.
- A húsos-sajtos ragut betöltjük a cukkinik belsejébe, paradicsomszeleteket ültetünk rá, amit megszórunk reszelt trappista sajttal.
- Ráhelyezzük a kalapokat, tetejüket kevés olívaolajjal meglocsoljuk, tûzálló tálba tesszük, picike vizet öntünk alá.
- Forró sütõben, fólia alatt kb 25-30 perc alatt megsütjük.
- Fõtt rizst kínálhatunk mellé.