Paradicsomos minestrone leves

2014-05-01

sponsored links


Hozzávalók:
  • 3 sárgarépa
  • 2 petrezselyem
  • 1 nagyobb burgonya
  • 1 kis karalábé
  • 1/4 zeller
  • 20 dkg zöld bab (fele sárga, fele zöld csövû)
  • 1 hagyma
  • olívaolaj
  • 3-4 dl natúr paradicsomlé
  • õrölt bors
  • oregánó
  • bazsalikom

Elkészítés:
  1. Olívaolajon üvegesre pirítjuk a felkockázott hagymát.
  2. Közben megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket. Minél többféle zöldséget használunk, annál jobb.) A hagymára szórjuk, jól összekavarjuk és 2-3 percig pirítjuk a zöldségeket is (közben kavargatjuk).
  3. Felöntjük a paradicsomlével és fûszerezzük. Annyi vizet is adunk hozzá, hogy a végeredmény egy sûrû leves legyen (szinte egytálétel)
  4. Készre fõzzük, reszelt parmezánnal megszórva kínáljuk. (lehet valamilyen zöldfûszerrel is, ízlés szerint, de eredetileg parmezánnal szokás)



Megjegyzések, tapasztalatok:
"A minestrone egy tartalmas olasz levesféle. Neve a minestra = leves szóból származik. A minestrone maga ?a nagy leves?, vagyis zöldségekkel alaposan telített ? akár ? egytálétel.
Nincsen egy adott receptje, mert minden területnek, minden évszaknak, és minden családnak megvan a sajátja. A római változatokban van tészta, másutt esetleg nincs. Az egyikben több a hüvelyes, a káposzta, vagy a zöldfûszer. Másutt pestót is adnak a leveshez. Van, ahol sok paradicsommal készítik, van, ahol egyáltalán nem tesznek bele.
A minestrone mindenesetre: zöldségleves ? minél többféle zöldségbõl. Hús nem kerül bele, de szinte elengedhetetlen az oliva olaj, a füstölt sonka (leve), és a tészta. ...
Amikor tálalják, mindenképpen megszórják reszelt parmezánnal (mert mindent, ami nem édes, azt az olaszok megszórják parmezánnal)." 
(Wikipédia)



Folytats a blogon ... kingakonyha.blogspot.com/2014/05/para...

sponsored links

Keres?s