PARADICSOMOS MARHARAGU BROKKOLIS BURGONYAFÁNKKAL

2018-03-01

sponsored links

paradicsomos marharagu brokkolis burgonyagombóccal

Természetesen cserépedényben sütöttem, mert lehetetlenség ellenállni ennek a fajta elkészítési módnak. Általában borral szoktam felönteni az ilyen ragukat, de most változtattam a szokásomon. Isteni finom, tartalmas étel lett a végeredmény.
A köret szintén hirtelen felindulásból született. Nem igazán méregettem a hozzávalókat, csak érzésre készült.

Hozzávalók

80 dkg marha vastag-lapocka
2 nagyobb sárgarépa
2 brokkoli szára
3 közepes burgonya
1 nagyobb vöröshagyma
1 db. kimagozott chili
1 pohárnyi zöldborsó
3 gerezd fokhagyma
2-3 e.k. olíva
1 hegyes-erõs
1 t.k. rozmaring
1 t.k. oregánó
1 k.k. kakukkfû
1 k.k. pirospaprika
3 babérlevél
2,5 dl passata
1,5 dl víz
2 e.k. juharszirup
bors
1 púpos teáskanál kukoricakeményítõ

burgonyagombóc

4 közepes burgonya
25 dkg brokkoli
20-25 dkg. liszt
1/2 tasak szárított élesztõ
1-2 e-k. tejföl
zsemlemorzsa a forgatáshoz
étolaj a kisütéshez


Elkészítés

A húst kockázd fel 2 x 2 cm. 
Egy serpenyõbe tégy olívát és minden oldalról pirítsd át a húskockákat.
Közben tisztítsd meg a hagymát és vagdosd karikákra.
A burgonyákat mosd meg, azokat is karikázd fel ( a nem szétfõvõ fajtát).
A megtisztított répákat is legalább 2 cm vastagra szeleteld.
Rétegezd le egy cserépedényben, ha az nincs, akkor egy sütõtál vagy jénai is megfelel, amit majd alufóliával tudsz lefedni.
A körbepirított húst is borítsd a cserépedénye.
Rakd hozzá a szétzúzott fokhagymát és a fûszereket.
A chili magjait távolítsd el, aprítsd fel és mehet a többihez.
Öntsd rá, a 2,5 dl passata-t, majd pótold ki vízzel, adj hozzá 2 k.k. sót és borsot.
Szorosan zárd le az edény tetejét és told a hideg sütõbe.
A hõmérsékletet állítsd 150 fokra és hagyd ott az ételt 3 órára.
A 3 óra leteltével add az ételhez a borsót és a felkarikázott brokkoliszárakat.
A keményítõt keverd csomómentesre picike vízzel és ezt is öntsd az edénybe.
Keverd át, majd told vissza a forró sütõbe, de már fedõ nélkül és a hõmérsékletet emeld 200 fokra.
Fél óra a forró sütõben elég arra, hogy a szaft behúzzon és koncentrálódjon. Az elkészült raguba, hajszálvékonyan karikázott hegyes erõs paprikát kevertem a színe és zamata miatt.

A gombócokhoz, sós vízben fõzd meg egészben a burgonyákat.
A brokkolit aprítógépben aprítsd fel.
A megfõtt krumplit tisztítsd meg, majd krumplitörõvel pürésítsd.
Add hozzá a tejfölt és az élesztõt, sózd és borsozd, a lisztet és a ledarált brokkolit is add hozzá, majd gyúrd össze. Amikor összeállt, takard le és hagyd pihenni 30-40 percet.
Formáz gombóckákat belõle, forgasd prézlibe, majd süsd ki olajban.
Az olaj ne legyen nagyon forró és kis lángon, lefedve kezd el sütni, hogy középen se maradjon nyers.

paradicsomos marharagu




Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog Keress a Facebookon is

Folytats a blogon ... csaak.blogspot.com/2018/03/paradicsom...

sponsored links

Keres?s