Paradicsomos, lencsés sült fussilli

2014-01-09

sponsored links

IMG_7648Szilveszterkor készült, vagyis január elsején ettük ezt a tésztát, nagyon finom volt, mondhatnám azt is, hogy meglepõen finom! Ugye a lencse a bõséget jelképezi ilyen tájt, ezért mi most nagyon sokat ettünk 31.-én is, illetve 1.-én is. :) Semmit nem bíztunk a véletlenre!!!!! ;)



A lencsét nagyon még nem párosítottam tésztával, ami nagy hiba volt! Apa kapásból két púpozott tányérral betolt belõle, ahogy készen lett, ami már csak azért is csoda, mert annyira õ nem szereti a tésztákat. Megeszi, de nem eszik belõle sokat.

Fontos, hogy a tésztát csak félig fõzzük meg, mert a sütés folytán tovább fog puhulni. Ezt elõre le szerettem volna szögezni. :)

A vállalkozó kedvûek pedig neki is állhatnak akár ma elkészíteni ezt a finom kis egytálételt. :)

1 üveg házi ketchup (ennek híján sûrített paradicsom vagy paradicsomlé)

(3 tk cukor ? opcionális)

1 kisebb fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

só, bors, bazsalikom, kakukkfû, oregano

olívaolaj

200 gramm fõtt lencse (ehhez 2 babérlevél, só, 1 húsleves kocka)

1 csomag durum lisztes fussilli (a fõzõvizébe szintén egy húsleves kocka)
20-25 dkg (házi) trappista sajt

A lencsét átmossuk, ha kell kiszedjük belõle a csúnya, hibás szemeket, majd hideg, sós vízben babérlevelekkel és egy húsleves kockával puhára fõzzük, majd leszûrjük.
A tésztát is félig kifõzzük a szokott módon, csak forrás elõtt elkeverünk a vízben egy húsleves kockát, hogy ízesebb legyen a tészta.

A fussilli esetében csupán forrástól számítva (mikor belekerül a tészta) max. 5 percig szükséges fõzni a tésztát.

A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk.

Egy magas falú serpenyõben olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a paradicsomot.

Mehet rá az oregano, bazsalikom, kakukkfû és a lencse. Ha kevésnek találnánk a szaftját, akkor a tészta fõzõvizébõl keverjünk bele 1-2 evõkanállal.

Ha kész a mártásunk, mehet bele a lefõtt tészta. Alaposan keverjük össze, majd egy jénaiba téve betoljuk a 200 fokra elõmelegített sütõbe.

Még sütés elõtt reszelhetünk rá sajtot is, úgy még finomabb!

További képeket a Facebookon a Paradicsomos-lencsés sült fussili címû albumban találsz.

Ezeket is kedvelnéd:




25_16655_328665_899236dda95b6d752a50b6e2914554ad_cae015_301
Paradicsomos, brokkolis penne


szilveszter_cikkbe
Lencsefõzelék


IMG_5245
Fusilli all?arrabbiata (paradicsomos tészta)


25_16655_228895_04c1525c6cc830ec88500dcfca5973d3_fd1266_301
Mindmegette fõzõcske ? Chefparade fõzõiskola (Trópusi barbeque 2011.06.)


IMG_1128
Pizzás rudak




Folytats a blogon ... nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/01/09...

sponsored links

Keres?s