Paradicsomos káposzta Verus módra
sponsored links
1 fej káposzta (kb. 1 kg)
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
400 g sûrített paradicsom
só, bors, cukor ízlés szerint
két három csipetnyi szárított morzsolt oregánó, majoránna
csipetnyi õrölt kömény, 1 babérlevél
csipetnyi õrölt fahéj
2-3 evõkanál liszt a sûrítéshez
olaj
A paradicsomos káposzta gyerekkorom, s egyben a menza rémálma volt, soha nem hittem, hogy valaha önszántamból meg fogom enni, sõt mit több, megszeretni. De mivel a ház ura nagyon szereti, sok kísérletezgetés után sikerült egy olyan receptet alkotni, ami nekem is nagyon ízlik és bármilyen sült hús feltéttel, fasírttal igazi csemege lett.
A káposztát félbe, majd ismét félbe vágjuk, a torzsáját eltávolítjuk, majd kb. egy cm-es csíkokra vágjuk. Enyhén ...