Paradicsomos káposzta szalonnás-sertéstarjával (paleo)

2012-02-06

sponsored links


Ezzel az ízletes paradicsomos káposztával kezdem az újévi blog-fogadalmam megvalósítását, miszerint minden hónap elsõ hétfõjén posztolok egy sós-húsos paleo ételt.

A párolt káposzta kedvelt, vitamindús köret a hideg téli napokon. A pikáns, paradicsomos változattal izgalmassá tehetjük a megszokott ízeket. Ez a hagyományosnál ropogósabb változat kiváló paleo köret húsok mellé, és önmagában akár könnyû vacsora is lehet. Ezúttal császárszalonna zsírján sóval és borssal sütött sertéstarjával tálaltam.

A káposztát lehet külön köretként más húshoz is, esetleg hurkához, kolbászhoz (nem paleo) a hagyomány jegyében, vagy csak önmagában vegetáriánus, könnyû vacsoraként. A hideg idõben ez az egyetlen étel, melyet hidegen és melegen is egyaránt szeretek fogyasztani. 

A receptet a Kifõztük januári számában jelent meg.

Paradicsomos káposzta szalonnás-sertéstarjával
Két fõre

1 közepes fejeskáposzta (kb. 1,8 kg) 
1 evõkanál kacsazsír 
10 dkg császárszalonna  ...

Folytats a blogon ... pocakpanna.blogspot.com/2012/02/parad...

sponsored links

Keres?s