Paradicsomos káposzta szalonnás-sertéstarjával (paleo)
sponsored links
Ezzel az ízletes paradicsomos káposztával kezdem az újévi blog-fogadalmam megvalósítását, miszerint minden hónap elsõ hétfõjén posztolok egy sós-húsos paleo ételt.
A párolt káposzta kedvelt, vitamindús köret a hideg téli napokon. A pikáns, paradicsomos változattal izgalmassá tehetjük a megszokott ízeket. Ez a hagyományosnál ropogósabb változat kiváló paleo köret húsok mellé, és önmagában akár könnyû vacsora is lehet. Ezúttal császárszalonna zsírján sóval és borssal sütött sertéstarjával tálaltam.
A káposztát lehet külön köretként más húshoz is, esetleg hurkához, kolbászhoz (nem paleo) a hagyomány jegyében, vagy csak önmagában vegetáriánus, könnyû vacsoraként. A hideg idõben ez az egyetlen étel, melyet hidegen és melegen is egyaránt szeretek fogyasztani.
A receptet a Kifõztük januári számában jelent meg.
Paradicsomos káposzta szalonnás-sertéstarjával
Két fõre
1 közepes fejeskáposzta (kb. 1,8 kg)
1 evõkanál kacsazsír
10 dkg császárszalonna ...