Paradicsomos káposzta
sponsored links
Igyekszünk mindig valami finom ebédet kitalálni Törpirivel, aminek nem csak laktatónak, de olcsónak is kell lennie. Mindezen kritériumoknak maradéktalanul megfelel a paradicsomos káposzta, amelyet már több alkalommal is készítettünk. Számunkra friss kenyérrel, önmagában is nagyon laktató volt, de persze aki akarja, az ne legyen rest valamilyen feltétet kreálni hozzá!
Hozzávalók:
-1 kg káposzta
-1 nagy üveges paradicsompüré
-1 nagy fej vöröshagyma
-Ízlés szerint só, bors, cukor, babérlevél
-Kb. 3 evõkanál olaj, és 3 evõkanál liszt a rántáshoz
Távolítsuk el a káposzta külsõ leveleit, majd vágjuk félbe, és szedjük ki a torzsáját. Daraboljuk fel csíkokra, és tegyük fel fõni annyi vízben amennyi ellepi. Ízesítsük sóval, borssal, 1-2 babérlevéllel, no és persze az apróra vágott vöröshagymával.
Amíg a káposzta fõ, addig készítsük el a zsemleszínû rántást. Ha a káposzta megpuhult, akkor rántsuk be az életünket, és keverjük el benne a paradicsompürét is. Végül nincs más dolgunk, mint ízlés szerint cukorral ízesíteni, esetleg utófûszerezni.
Pár percig forraljuk ki a fõzeléket, és készen is vagyunk! Ehetjük valamilyen feltéttel, esetleg csak önmagában kenyérrel, a paradicsomos káposztában sosem csalódunk!
Jó étvágyat hozzá!