Paradicsomos káposzta, ahogy Anyukám készíti
sponsored links
Szeretem a káposztát. Mindenhogyan. Rakott káposztaként, toros káposztaként, székelykáposztaként, paradicsomos káposztaként. De szeretem a káposztás cvekedlit is, sõt régen imádtam nagymamám káposztás palacsintáját. Lehet, hogy elõzõ életemben kecske voltam??? Nem tudom.
Szombaton paradicsomos káposztát csináltam, és mint egy igazi konyhás néni, egy egész kondérnyit fõztem. Azuram legalábbis így hívja a legnagyobb edényemet, amit szinte csak tésztafõzésre használok. Szóval egy kondérnyi készült, ezért a receptben inkább csak arányokat, útmutatásokat adok. Egyébként teljesen Anyukám elmondása szerint készült, nem is akartam szakácskönyvben megnézni, mert azuram azt a paradicsomos káposztát nagyon szereti, amit Anyósa fõz :)
Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej fejeskáposzta
- só
- cukor
- 2-3 kávéskanál majoranna
- fél zeller
- 4-5 evõkanál olaj ...