Paradicsomos krumpli
sponsored links
Kolléganõm mesélte, hogy a krumplifõzeléket õ paradicsomos változatban is szokta készíteni. Akkor igazából nem lépte át az ingerküszöbömet az információ, most meg valamiért eszembe jutott, és kipróbáltam.
Meghámoztam és viszonylag vékony szeletekre vágtam 4-5 közepes(nél kisebb) krumplit. Max. fél cm vastag szeletek voltak. Azért lényeges, mert már elég sûrû szmötyiben kell a krumplinak megfõnie, és az ember ugye nem akarja, hogy mire megpuhulna, addigra jól le is kozmáljon a kajája.
Nodeszóval kevés olajon halvány aligbarnára pirítottam egy púpos evõkanál lisztet (de máskor inkább csak megfuttatom, mert nekem ez így túl rántásízû lett), aztán hozzákavartam egy doboz (mármint a pici doboz) sûrített paradicsomot, és õrült módon kevergetve felengedtem egy pohár vízzel, aztán még egy másodikkal is. Megsóztam, aztán beleraktam a krumplit, és nem túl ...
Meghámoztam és viszonylag vékony szeletekre vágtam 4-5 közepes(nél kisebb) krumplit. Max. fél cm vastag szeletek voltak. Azért lényeges, mert már elég sûrû szmötyiben kell a krumplinak megfõnie, és az ember ugye nem akarja, hogy mire megpuhulna, addigra jól le is kozmáljon a kajája.
Nodeszóval kevés olajon halvány aligbarnára pirítottam egy púpos evõkanál lisztet (de máskor inkább csak megfuttatom, mert nekem ez így túl rántásízû lett), aztán hozzákavartam egy doboz (mármint a pici doboz) sûrített paradicsomot, és õrült módon kevergetve felengedtem egy pohár vízzel, aztán még egy másodikkal is. Megsóztam, aztán beleraktam a krumplit, és nem túl ...