Paradicsomos-juhtúrós újkrumpli

2014-07-09

sponsored links



Pofonegyszerû fogás, ami egy nagy tál salátával fõétellé is avanzsálhat, de kínálhatjuk grillezett húsok mellé köretként is.

Hidegen is nagyon finom!






Paradicsomos-juhtúrós újkrumpli


Elkészítési idõ: 50 perc



Hozzávalók:


  • 60 dkg újkrumpli
  • 10 dkg juhtúró
  • 2-3 dl tejföl
  • só és bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • tetszés szerinti zöld fûszerek, nálam sok bazsalikom és oregánó
  • 3 darab paradicsom



Az újkrumplit megtisztítjuk, nagyobbacska darabokra vágjuk, és sós vízben elõfõzzük 10 perc alatt, majd leszûrjük, lecsepegtetjük.

Míg a krumpli fõ, összekeverjük a tejfölt a juhtúróval, hozzázúzzuk a fokhagymát, beletesszük a felaprított zöld fûszereket, óvatosan megsózzuk (a juhtúró sós, viszont a krumpli felveszi a sót!), és borsozzuk.

A krumplit tûzálló tálba tesszük, ráöntjük a fûszeres-juhtúrós tejfölt.

A paradicsomot megmossuk, vastag cikkekre vágjuk, és kirakosgatjuk vele a tejfölös krumpli tetejét.

200 fokon kb. 20 percig sütjük, illetve míg a paradicsomok a tetején kissé meg nem fonnyadnak.








Folytats a blogon ... www.chefviki.hu/2014/07/paradicsomos-...

sponsored links

Keres?s