Paradicsomos-juhtúrós újkrumpli
sponsored links
Pofonegyszerû fogás, ami egy nagy tál salátával fõétellé is avanzsálhat, de kínálhatjuk grillezett húsok mellé köretként is.
Hidegen is nagyon finom!
Paradicsomos-juhtúrós újkrumpli
Elkészítési idõ: 50 perc
Hozzávalók:
- 60 dkg újkrumpli
- 10 dkg juhtúró
- 2-3 dl tejföl
- só és bors
- 2 gerezd fokhagyma
- tetszés szerinti zöld fûszerek, nálam sok bazsalikom és oregánó
- 3 darab paradicsom
Az újkrumplit megtisztítjuk, nagyobbacska darabokra vágjuk, és sós vízben elõfõzzük 10 perc alatt, majd leszûrjük, lecsepegtetjük.
Míg a krumpli fõ, összekeverjük a tejfölt a juhtúróval, hozzázúzzuk a fokhagymát, beletesszük a felaprított zöld fûszereket, óvatosan megsózzuk (a juhtúró sós, viszont a krumpli felveszi a sót!), és borsozzuk.
A krumplit tûzálló tálba tesszük, ráöntjük a fûszeres-juhtúrós tejfölt.
A paradicsomot megmossuk, vastag cikkekre vágjuk, és kirakosgatjuk vele a tejfölös krumpli tetejét.
200 fokon kb. 20 percig sütjük, illetve míg a paradicsomok a tetején kissé meg nem fonnyadnak.