Paradicsomos húsgombócok olaszosan
sponsored links
A gombalevesem mellé kerestem valami könnyû fõfogást és ekkor jött az ötlet, hogy legyen valami tészta és mivel rengeteg paradicsomot kaptunk Anyosomék kertjébõl, így adta magát a húsgombóc. A receptet még Chefviki-tõl mentettem le és most ki is próbáltam. Nagyon finom volt, csak apró módosításokat hajtottam végre a recepten. Ráadásul a Juditkánál nyert tányéromat is ki tudtam hozzá próbálni ;)
Hozzávalók: (4 személyre)
Szószhoz:
- 2 óriási bikaszín paradicsom
- friss bazsalikom és oregánó a kiskertbõl
- só, bors
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek olivaolaj
- 1 ek cukor (elhagyható)
Húsgolyókhoz:
- fél kg darált sertés hús ...