Paradicsomos húsgombóc spagettivel
sponsored links
Gyerekkorom menzás paradicsomos húsgombóca a kedvencem volt. Pontosabban a hozzá tartozó finom, sûrû, édes-savanykás paradicsomszószt szerettem nagyon a fõtt krumplival. Az utóbbi években mégsem sûrûn készült nálunk. Sokat kisérleteztem vele, de valahogy sosem sikerült visszavarázsolni azokat a gyerekkori ízeket, a gombóc is hol szétfõtt, hol kemény maradt, így szép lassan feledésbe is merült. Nemrég azonban a TV-paprika mûsorán Lucinda Scala Quinn amerikai szakácskönyv írónõ az "Etetni bolondulásig" címû mûsorában éppen paradicsomos húsgombócot készített. Igaz õ nem rizzsel, hanem áztatott kenyérrel dúsítva készítette a gombócokat, de olyan ínycsiklandozóan néztek ki, gondoltam, akkor most érkezett el az idõ, hogy újra megpróbálkozzam az elkészítésével. Persze a magyaros ízlésemnek megfelelõen kicsit módosítottam rajta. A paradicsomszószba kevés só, bors, cukor és zellerszár is került. Finom lett. Lehet, hogy ezentúl nem kell majd 10 évet várni, míg újra elkészítem. Ha valaki tudja a tökéletes (rizses) húsgombóc receptjét, hogy mitõl nem lesz kemény és nem is esik szét, az írja meg nekem az arányokat. Jó?
Hozzávalók: ...