Paradicsomos húsgombóc leves
sponsored links
Hozzávalók 4 személyhez:
- 30 dkg darált hús,
- 2 ek gríz,
- 1 tojás,
- 2 cikk zúzott fokhagyma,
- 3 ek télire eltett, ledinsztelt paprika,
- 1/2 L házi paradicsomlé,
- 1 ek liszt,
- 150 ml tej,
- só,
- bors.
A darált húst egy tálba tettem, sóztam, borsoztam, hozzáadtam a grízt meg a tojást, a zúzott fokhagymát és jól összedolgoztam. Fél órát állni hagytam. Egy fazékban vizet forraltam, hozzáadtam a 3 ek dinsztelt paprikát és 10 percig fõztem. A darált húsból gombócokat formáltam és hozzáadtam a fõvõ paprikához. Addig fõztem, míg a hús meg nem puhult. Ekkor hozzáadtam a paradicsomlét és felforraltam, majd hozzáadtam a lisztes, tejes habarást és hagytam kicsit fõni.