Paradicsomos húsgombóc
sponsored links
A recept innen.
Hozzávalók:
50 dkg darálthús
4 evõkanál rizs
4 gerezd fokhagyma
1 nagy tojás
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanálételízesítõ
2 mokkáskanál pirospaprika
õrölt bors
csipet õrölt kömény
Egy nagyobb fazékba vizet tettem forrni, 1 púposabb teáskanál sót is tettem bele + 1 db zöldpaprikát (ha van itthon).
A darált húst a többi hozzávalóval összedolgoztam, nedves kézzel gombócokat formáztam (9 db lett).
Amikor a víz felforrt, beleraktam óvatosan a gombócokat és kis lángon fõztem kb.30-40 percet.
Közben elkészítettem a paradicsomszószt: olajon 3 evõkanál simalisztet kicsit megpirítottam, de világos maradjon, majd felöntöttem 50 dkg paszírozott paradicsommal (Lidl) + 3 evõkanál paradicsomsûrítményt kevertem hozzá, felöntöttemkevés hideg vízzel, hagytam kicsit fõni, majd a gombócok fõzõvizébõl adagonként adtam hozzá, amíg elértem a kívánt sûrûséget. Ízesítettem sóval, kristálycukorral, csipetnyi õrölt szegfõszeggel.
A kész gombócokat a paradicsomszószba raktam. Krumplipürével tálaltam.