Paradicsomos gulyás gazdagon
sponsored links
Nagyon finom, laktató, de nehéz étel, igazi férfias kaja. Jó nagy adag lesz belõle, 6-8 személy simán jóllakik.
Hát...ilyen is kell néha! :)
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- 400 g krumpli
- 1 nagy doboz hámozott paradicsomkonzerv (800 g)
- 2 kis doboz fehérbab (konzerv)
- 200 g bébikukorica (konzerv)
- 5 dkg zellergyökér (vagy 5-6 szál szárzeller)
- 3 sárgarépa
- 2 nagyobb fej hagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 2-3 evõkanál gulyáskrém - ebbõl ízlés szerint egy része csípõs gulyáskrém (vagy pirosarany)
- 3 evõkanál kókuszzsír (vagy olaj, zsír, ki amit használ)
- 1 evõkanál cukor
- szárított kakukkfû és majoránna
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- Egy fazékban a zsiradékot felmelegítjük, és megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk az arpró kockára vágott zellert, összepároljuk, majd a kisebb kockára vágott húst is beletesszük, a reszelt fokhagymával együtt.
- Együtt pirítjuk-pároljuk, amíg a hús kifehéredik, és levet enged. Ekkor fûszerezzük: só, bors, cukor, kakukkfû, majoránna, gulyáskrém vagy piros arany.
- A paradicsomkonzervet összeturmixoljuk, a húsra öntjük, és még hozzáadunk kb fél liter (vagy több) vizet.
- Amikor a hús már majdnem puhára fõtt, akkor a kockára vágott krumplit, meg a karikára (ha nagyobb, akkor felezzük) vágott sárgarépát beletesszük. és készre fõzzük.
- A fõzés vége elõtt 2-3 perccel hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, meg a szeletekre vágott bébikukoricát, és ha túl sûrû lenne, akkor még egy kis vizet.
- Összeforraljuk, és ha szükséges, utána ízesítjük fûszerekkel.
Tipp: Zöldbabot is adhatunk az ételhez.