Paradicsomos gulyás gazdagon

2014-02-09

sponsored links


Nagyon finom, laktató, de nehéz étel, igazi férfias kaja. Jó nagy adag lesz belõle, 6-8 személy simán jóllakik.
Hát...ilyen is kell néha! :)

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 400 g krumpli
  • 1 nagy doboz hámozott paradicsomkonzerv (800 g)
  • 2 kis doboz fehérbab (konzerv)
  • 200 g bébikukorica (konzerv)
  • 5 dkg zellergyökér (vagy 5-6 szál szárzeller)
  • 3 sárgarépa
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2-3 evõkanál gulyáskrém - ebbõl ízlés szerint egy része csípõs gulyáskrém (vagy pirosarany)
  • 3 evõkanál kókuszzsír (vagy olaj, zsír, ki amit használ)
  • 1 evõkanál cukor
  • szárított kakukkfû és majoránna
  • só, õrölt bors

Elkészítése:

  • Egy fazékban a zsiradékot felmelegítjük, és megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk az arpró kockára vágott zellert, összepároljuk, majd a kisebb kockára vágott húst is beletesszük, a reszelt fokhagymával együtt.
  • Együtt pirítjuk-pároljuk, amíg a hús kifehéredik, és levet enged. Ekkor fûszerezzük: só, bors, cukor, kakukkfû, majoránna, gulyáskrém vagy piros arany.
  • A paradicsomkonzervet összeturmixoljuk, a húsra öntjük, és még hozzáadunk kb fél liter (vagy több) vizet.
  • Amikor a hús már majdnem puhára fõtt, akkor a kockára vágott krumplit, meg a karikára (ha nagyobb, akkor felezzük) vágott sárgarépát beletesszük. és készre fõzzük. 
  • A fõzés vége elõtt 2-3 perccel hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, meg a szeletekre vágott bébikukoricát, és ha túl sûrû lenne, akkor még egy kis vizet. 
  • Összeforraljuk, és ha szükséges, utána ízesítjük fûszerekkel.
Tipp: Zöldbabot is adhatunk az ételhez.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2014/02/paradi...

sponsored links

Keres?s