Paradicsomos fehérbab leves kaprosan

2014-06-23

sponsored links


Finom könnyû és gyors étel, szinte fõzeléknek is beillene, mert jó sûrû. De lehet vízzel hígítani, ha valakinek túl sûrû lenne. A legjobb, ha házilag eltett paradicsomlevet használunk, úgy lesz a legfinomabb. Nagyon finom kaprosan!


Hozzávalók:

  • 1 nagy doboz paradicsomos fehérbab konzerv (kb 800 g)
  • 30 dkg füstölt sonka
  • 1 l sûrû paradicsomlé
  • 1 nagyobb zöldhagyma
  • 2 evõkanál kapor
  • 2 evõkanál házilag eltett ételízesítõ
  • 1-2 teáskanál cukor
  • 2 babérlevél
  • kevés olaj a sütéshez (2 evõkanál kókuszzsírt használtam)
  • só, õrölt bors

Elkészítése:

  • A hagymát megmossuk, majd karikára vágva a zsiradékon megpároljuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, a kockára vágott sonkát, és összepirítjuk.
  • Jöhet bele a fehérbab, az ételízesítõ, meg a paradicsomlé.
  • Sózzuk, borsozzuk, illetve pici cukorral ízesítjük. Néhány percig forraljuk, a végén pedig beledobjuk az apróra vágott kaprot.


Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2014/06/paradi...

sponsored links

Keres?s