Paradicsomos fehérbab leves kaprosan
sponsored links
Finom könnyû és gyors étel, szinte fõzeléknek is beillene, mert jó sûrû. De lehet vízzel hígítani, ha valakinek túl sûrû lenne. A legjobb, ha házilag eltett paradicsomlevet használunk, úgy lesz a legfinomabb. Nagyon finom kaprosan!
Hozzávalók:
- 1 nagy doboz paradicsomos fehérbab konzerv (kb 800 g)
- 30 dkg füstölt sonka
- 1 l sûrû paradicsomlé
- 1 nagyobb zöldhagyma
- 2 evõkanál kapor
- 2 evõkanál házilag eltett ételízesítõ
- 1-2 teáskanál cukor
- 2 babérlevél
- kevés olaj a sütéshez (2 evõkanál kókuszzsírt használtam)
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- A hagymát megmossuk, majd karikára vágva a zsiradékon megpároljuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, a kockára vágott sonkát, és összepirítjuk.
- Jöhet bele a fehérbab, az ételízesítõ, meg a paradicsomlé.
- Sózzuk, borsozzuk, illetve pici cukorral ízesítjük. Néhány percig forraljuk, a végén pedig beledobjuk az apróra vágott kaprot.