Paradicsomos fasírt saláta csónakban
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre a fasírtgolyókhoz:
- 40 dkg csirkecomb filé
- 5 dkg kuszkusz
- 1 közepes cukkini (kb 25 dkg)
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 2 evõkanál szójaszósz
- 1 tojás
- 1 evõkanál apróra vágott petrezselyemzöld
- só, õrölt bors
- 25 dkg paradicsom konzervnek eltéve
- 1-1 evõkanál bazsalikom és oregánó apróra vágva (lehet szárított is)
- 1-2 evõkanál citromlé
- 1-2 teáskanál méz (ízlés szerint)
- só, õrölt bors
- négy szép nagy salátalevél
Elkészítése:
- A kuszkuszt egy tálba szórjuk, 1,5 dl forró vízet öntünk rá, és az edényt letakarjuk. Meghámozzuk, lereszeljük, és pici sóval megszórjuk a cukkinit. Néhány percig állni hagyjuk, amíg a vizet felszívja.
- Meghámozzuk, lereszeljük, és pici sóval megszórjuk a cukkinit. Miután levet engedett, kézzel kinyomkodjuk.
- A húst meg a kétféle hagymát ledaráljuk. Egy nagy tálban összegyúrjuk a kuszkusszal, tojással, cukkinivel, meg a fûszerekkel. Golyókat formázunk a masszából, és sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
- 180 fokos sütõben, kb 25 percig sütjük, amíg pirulni kezd.
- Egy serpenyõben felforraljuk a paradicsomot a fûszerekkel, majd a fasírtgolyókat átforgatjuk benne.
- A salátát megmossuk, szárazra töröljük, majd mindenikre 2-3 paradicsomos golyót ültetünk.