Paradicsomos-cukkinis csirkecomb rigattonival, parmezánnal

2017-09-19

sponsored links

Még mindig oda vagyok az olaszos ételekért. Vannak esetek, amikor inkább konzerv paradicsomot használok, mert a frissel igazából kinek van kedve bíbelõdni. Héjjazni, meg magozni? A spájzomban legalább 4 konzerv paradicsom mindig található, a hûtõbe meg legalább 3 féle sajt. :)
Emma mellet egyre könnyebb a fõzés is. Amikor kicsit tovább alszik, akkor gyorsan elõkészítem az ebédhez valót, elõfordul, hogy sikerül már a sütõbe betenni a husikat. Illetve most a nagy felfedezés annyira leköti, hogy a konyhaszekrény fiókjai, a cup mérõk, a nyújtófa, kisebb formák, szûrõk nagy barátai lettek.









Paradicsomos-cukkinis csirkecomb rigattonival, parmezánnal
Hozzávalók 4 személy részére:
4 csirkecomb
1 kápia paprika
1 fej fokhagyma
1 nagy lilahagyma
1 konzerv paradicsom
15 dkg bacon
1 kicsi cukkini
3-4 evõkanál olívaolaj
frissen õrölt bors


továbbá:
25 dkg rigattoni
10 dkg parmezán

Elkészítés:
A combokat sózzuk és borsozzuk és tepsibe helyezzük. A paprikát, a kétféle hagymával, a paradicsommal, az olívaolajjal és a baconnel együtt késes robotgépbe tesszük és krémesre turmixoljuk, végül a húsra kanalazzuk. A cukkini végeit levágjuk, felkockázzuk és a combok mellé tesszük. Alufóliával letakarva elõmelegített 180 fokos sütõbe helyezzük és 1,5 óra alatt puhára pároljuk. Amikor elkészült a csirkecombokat kivesszük, a rigattonit kifõzzük és összekeverjük a visszamaradt paradicsomos mártással és a parmezánnal együtt.


Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/09/parad...

sponsored links

Keres?s