Paradicsomos cukkini puliszkával és szalonna forgáccsal
sponsored links
A puliszkáról gyermekkorom jut az eszembe, mert meglehetõsen sokszor, sok módon, és idõben került az asztalra. Ettük sósan, édesen, tejjel, pörccel, és sorolhatnám. Ez akkoriban nem volt kirívó teljesítmény egy háziasszonytól. Ma már heti rendszerességgel nem sok helyen készítik hazánkban, de pl.Olaszország egyes tartományaiban ma is gyakran készítik. Nagyon egészséges, és olvastam, hogy ha még babbal is kombináljuk a kukoricát sokszorosára nõ az élettani hatása. A mexikóiak ezt már valószínûleg régen tudják!
Na, de maradok kis lakásomban, és neki látok elkészíteni ezt a kellemes, laktató ételt.
Hozzávalók: 4 adaghoz
Raguhoz:
- 80 dkg bébi cukkini
- 4 szem paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek. olíva olaj
- pár levél friss bazsalikom
- ízlés szerint só ...