Paradicsomos, csombortos csirkecombok
sponsored links
Hozzávalók: 4-6 db kicsontolt felsõ csirkecomb, 1o-15 db kisebb újkrumpli, 1 db kápia paprika, 3 kanál paradicsompüré, 3 kanál oliva olaj, 3 cikk fokhagyma, csombort vagy kakukkfû, só, 5 db cseresznye paradicsom.
A kápia paprikát kimagoljuk, feldaraboljuk, a megpucolt fokhagymával, paradicsompürével és oliva olajjal mixerrezük. A kapott pépet sózzuk és ebbe beleforgatjuk a combokat. Egy jénai tálba helyezzük õket, a megmaradt betöltjük a tálba.
A krumplikat alaposan megmossuk, a paradicsomokat kettévágjuk és elhelyezzük a combok mellett. Pár szál csombortot teszünk mellé, vagy megszórjuk kakukkfûvel. A krumplikat sózzuk.
Alufóliát teszünk a tálra. Elõmelegitett sütõben kb. 3o percet igy sütjük, majd levesszük a fóliát és további 3o percet sütjük.
Bulgur salátával tálaltam (Bulgur saláta).