Paradicsomos csirkemell friss zöldborssal, kenyéren tálalva
sponsored links
Néha talán túl lusta vagyok. Mi tagadás, így volt ez az elmúlt egy-két napban is. Nem is nagyon fõztem, felengedtünk valami fagyasztott kaját, meg ettük, amit találtunk.
Nem magyarázom a bizonyítványt, annyi a lényeg, hogy maradt egy kis párolt csirkemell egy elõzõleg le nem fotózott ételbõl. Ezt felszeleteltem és félretettem. Volt itthon teljesen friss zöldborsom. Ez a világ egyik legjobb dolga. Imádom. Friss, ropogós, üde. Hú, de jó!
A minap egy belvárosi étteremben jártam a szakács haveromnál. Holt idõ volt, úgyhogy leült beszélgetni. Csatlakozott a tulajdonosnõ is hozzánk. Épp akkor hoztam ezeket a zöldborsokat a piacról. Naná, hogy eldicsekedtem vele, és persze meg is mutattam. Ahogy ott üldögélünk, arra leszek figyelmes, hogy a tulaj szépen, komótosan csipegeti, rágcsálja a borsszemeket.
Hó-ha-hó, mondanám, ha irigy ember lennék, de hát a szívemet, meg a májamat is melengeti, ha valami érdekeset és ízleteset mutathatok másoknak. Bors meg volt bõven a tálcán, így elégedetten néztem, hogy nem tud leállni róla. Meg is értem.
Nem lettek szenzációs fotók errõl az ételrõl, de az íze megér néhány ...