Paradicsomos bruschetta és egy kis napsütötte Toszkána

2014-08-30

sponsored links

IMG_4754_a

Az elmúlt években jártunk néhányszor Toszkánában – olyan barátok meghívásának köszönhetõen, mint Giulia és Emiko -, de sajnos egy bejegyzés sem született belõle, noha az inspirációt és a jobbnál jobb recepteket megkaptam, amikor ott jártunk. A napokban eszembe jutott, hogy lassan vége a paradicsom szezonnak – mert ugye télen nincsen paradicsom -, szóval, amíg lehet élvezni kell ezeknek a (végre!) napsütötte golyócskáknak az édes, szaftos zamatát. Be is ugrott, hogy van egy ezer éve lefotózott, elfekvõben lévõ recept, aminek még most éppen aktualitása is van, így összeszedtem a képeket és végre nekiálltam ennek a bejegyzésnek.

Két éve jártunk a toszkán tengerparti szakaszon. A bázisunk Cecina-ban volt, egy családi apartmanban, ahol nyolcan tanyáztunk és szinte ahányan voltunk, annyi  nemzetet képviseltünk – belga, olasz, amerikai-német, ausztrál-japán, magyar -. Az étkezésre nagy gondot fordítottunk, többnyire olasz ételeket fõztünk, de igyekeztünk a gyorsaságra helyezni a hangsúlyt, hogy minél több idõt tölthessünk a tengerparton vagy éppen egy ...


Folytats a blogon ... www.zizikalandjai.com/2014/08/paradic...

sponsored links

Keres?s