Paradicsomos borsófõzelék rántott borjúmájszelettel
sponsored links
Férjecském ritkán mondja meg, mikor mit fõzzek, és inkább meg sem kérdezem, mert általában tudom a válaszát: bécsi szelet. No, de én a bécsit nem is szeretem sütni, és nem mindig van úgy, hogy bécsit lehetne készíteni, szóval csak alapos megfontolás után teszem föl neki a mit fõzzek, mit ennél szívesen kérdést. :D Egy nap azonban fölhívott, hogy mit terveztem ebédre. Mondom, még nincs ötletem. No, mert akor õ borsófõzeléket szeretne. Megörültem az ötletnek, mert tudtam, hamar el is készül, és finom, laktató. Majd megsütöm mellé a megmaradt 4 szelet borjúmájat. De akkor ütött szöget a fejemben a gondolat: ha már borsófõzeléket kért, és nem bécsit, hát legyen számára egy meglepi. Így rántottam ki a májszeleteket. Isteni volt az összeállítás. Nem egy karácsonyi pulyka vagy sült, de egy hétköznap délutánra fejedelmi fogás volt. :) A borsófõzeléket pedig most elõször életemben készítettem rántással és paradicsomosan, mint Édesanyám.
Paradicsomos borsófõzelék rántott borjúmájszelettel
Hozzávalók 4 személyre: 2 hagyma, 1 csapott evõkanál darált paprika, 60 dkg zöldborsó (fagyasztott volt), só, bors, 3 púpozott evõkanál liszt, 2 dl paradicsomlé, 3 nagy ...