Paradicsomos avokádókrém és egy nem gasztro tipp

2011-10-06

sponsored links


Már csak emlék ez az avokádókrém. Néhány hete készítettem piknikre. Van, hogy csak magában összetöröm az avokádót és adok hozzá citromlevet, sót és egy kis tejfölt, aztán van hogy variálom fûszerekkel vagy éppen paradicsommal és fokhagymával. Szerintem mindenki készítse ízlése szerint és persze azzal ami éppen otthon van.
Avokádót érdemes fogyasztani, hiszen igen tápláló, sok benne a fehérje és igencsak magas az olajtartalma is (kb. 25%). Alacsony cukortartalma miatt fogyasztása javasolt a cukorbetegeknek is. Egyes források szerint afrodiziákumnak számít, nem is a hatóanyagok, hanem a formája miatt. Magas vérnyomás, gyomorbántalmak és érelmeszesedés ellen javasolják a fogyasztását. Alacsony savtartalma miatt igen jó lúgosító hatása van.
Méretben igen eltérõ termésekkel lehet találkozni. Az itt lefényképezett alany bioboltból származik és meglepõen kicsi. A szokásos zöldségesnél vett darabok mondhatni kétszer ekkorák :) A termés akkor megfelelõ fogyasztásra, ha az puha. Tippként azt olvastam, hogy a kemény avokádót tegyük zacskóba egy banán mellé a hûtõbe és úgy 1-2 nap alatt beérik. Hát nálam ez nem jött be. Nekem mindig az válik be, ha  a konyhapulton hagyom 2 napot, akkor szépen megpuhul. Külsõ megjelenését illetõen találkoztam már zöld és fekete (vagy talán sötétlila) héjassal. Állítólag több mint 400 fajta avokádó létezik, hát én eddig csak ezt a kettõt láttam. Felbontani hosszanti irányban érdemes, mert úgy könnyen ki lehet venni a magját. Levegõn gyorsan megbarnul, ezért ...

Folytats a blogon ... www.colorsinthekitchen.com/2011/10/pa...

sponsored links

Keres?s