Paradicsommártás csalános rizsgombóccal
sponsored links
Ez az a finomság, amit húsgombóccal és fõtt burgonyával szokás készíteni/tálalni.
Szerintem Mindenki evett már, s talán készíteni is készített.
Amitõl az enyém más: nem tartalmaz húst, a paradicsommártás sûrû, fûszeres, csípõs és a rizsgombócba friss csalánt tettem.
A kertmûvelésem során, amikor csalánnal öntöztem, némi magot is sikerült kiöntöznöm.
(Igaz, nem értem hogy történhetett, hisz a fiatal csalánt magam gyûjtöttem, erjesztettem és ugye nem akkor szedtem, amikor magba szökött. No nem baj, örülök én, hogy sikerült a csalánt elszaporítani a kertemben.)
A mag kikelt, több helyen a vezetõ szerepet is átvette, többek között egy tarkalevelû kakukkfû fölött is gyõzedelmeskedett. Ma már kakukkfû nincs, de van helyette csalán. Mégpedig, már most, minden évben az elsõ ehetõ hajtásokat ennek a csalánnak köszönhetem.
Mikor felfedeztem nem bírtam megállni, hogy ne tegyek egy picit az ételbe.
Így lett csalános a gombóc, meg egy picit a paradicsom, meg nyersen is került rá.
Paradicsommártás csalános rizsgombóccal
Hozzávalók
Mártás
1 l házi sûrû paradicsomlé
olaj ...