Paradicsomlé, ketchup és paprikakrém

2011-09-23

sponsored links


Idén is befõztem a szokásos 49 kiló paradicsomomat, nagy részét paradicsomlének, két adagot pedig házi ketchupnak. Persze ezt a mennyiséget nem egyedül fogom elhasználni, segítenek majd tesómék, unokatesómék és anyu is.

A paradicsomlével semmit nem variáltam, mindent úgy csináltam, ahogy szoktam. Ámde van egy érdekes hírem azok számára, akit érdekel!

Azzal kezdõdött, hogy idén Anna is szeretett volna eltenni egy adag paradicsomlét, és hosszas egyeztetés után sem sikerült megoldanunk, hogy eljuttassam neki szuper kis Bosch paradicsompasszírozómat. Ezért Anna úgy döntött, kipróbálja merülõmixerrel, és azt állította, hogy tökéletesre sikerült. Jóval leegyszerûsödik így a meló, és ha valaki ettõl kedvet kapna egy kis befõzéshez, direkt megnéztem ma, az újpesti piacon még mindig lehet olcsó befõzõparadicsomot kapni, 99 Ft-ért kilóját! (Én százhúszért vettem augusztus végén...)

A befõzõparadicsom nem attól befõzõ, mert szar, hanem épp ellenkezõleg, óriási édes, kemény gömbök, vastag héjjal, ami azért jó, mert sûrûbbé teszi a lét. De persze bármilyen paradicsomból tökéletes paradicsomlevet lehet készíteni télire.

A házi ketchupnak Viki kedvéért álltam neki idén. Szegénykém betegen jött el velem a piacra cipelni a nehéz kosarakat, és ...

Folytats a blogon ... csincsilla.blogspot.com/2011/09/parad...

sponsored links

Keres?s